Update 2023/2024

Kapelprogramma seizoen 2023/2024

Na enkele seizoenen die werden gekenmerkt door de corona-crisis, heeft de Kapel zich in het seizoen 2022/2023 gelukkig weer geheel kunnen herstellen. Alle concerten konden doorgaan en ook de bezoekers van de concerten wisten de Kapel weer te vinden.
We starten het seizoen 2023/2024 dan ook met goede moed en (vinden we zelf) een ambitieus en prachtig programma.

Zoals gebruikelijk hebben we ook in dit seizoen gestreefd naar verrassing, kwaliteit en variatie. Bijzondere vocale ensembles worden gepresenteerd met begeleiding van  niet-alledaagse instrumenten.
Opvallend is in dit seizoen de ruime vertegenwoordiging van musici uit Vlaanderen. Is dit toeval? De in België bekende TV-presentator en muziekkenner Fred Brouwers constateert bij de musici en ensembles van onze zuiderburen een sterke neiging tot innovatie met als doel om vooral de klassieke muziek voor meer mensen toegankelijk te maken.
Het is dan ook niet voor niets dat de Kapel hem heeft gevraagd de muziek in het decemberconcert te larderen met zijn teksten.

Alle informatie over de andere Kapelconcerten in dit lopende seizoen vindt u op de agenda van de Kapelconcerten.

Naast deze eigen serie concerten biedt de Kapel ook aan derden de mogelijkheid concerten en (culturele) activiteiten te geven en/of te organiseren op ons zg. Gastvrije Podium. Zoekt u op deze website dus een bepaald concert, kijk dan op beide agenda’s.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de Kapel, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief