Tango-ensemble Grupo del Sur en zangeres Valeria Mignaco

Programma: de poëzie van het Zuiden

Grupo del Sur is een internationaal vijfkoppig tango-orkest waarvan de leden elkaar hebben gevonden in de liefde voor de originele Argentijnse tango. Met het programma de poëzie van het Zuiden presenteert het ensemble de Argentijnse zangeres Valeria Mignaco.

Izhar Elias en Fernando Cordas, gitaar

Programma: de gitaren van Schubert, Concierto de Aranjuez en Spaans vuur

Gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas zijn beiden klassiek geschoold en bovendien van alle muziekmarkten thuis. Zij brengen muziek uit de tijd waarin in Wenen de muziek klonk van Beethoven, Mozart en Schubert. Die muziek wordt gespeeld op originele zg. Schubert-gitaren.

Club Classique en schrijver/presentator Abdelkader Benali

Programma: Een nacht met Sjahrazade, vertellingen uit Duizend en een nacht

Club Classique (piano, viool, cello) is altijd op zoek naar nieuwe muziek en inspirerende thema’s. In dit concert vertelt Abdelkader Benali uit de bekende bundel vertellingen het meeslepende verhaal van de Tiran van Bagdad die wraak zweert nadat hij is bedrogen in de liefde.

Olga vocaal ensemble

Programma: een warme kerst, muziek uit o.a. IJsland, Rusland en Duitsland

I.v.m. de corona-reisbeperkingen voor de musici vanuit IJsland, moet dit concert worden uitgesteld.
Nieuwe datum: 18 december 2022
Kaarten blijven geldig, op verzoek wordt het entreebedrag teruggestort.

Het Olga vocaal ensemble bestaat uit vijf professionele zangers uit Nederland, IJsland, Engeland en Rusland. Opgericht in 2012 maakte het ensemble al een viertal CD’s en meerdere concertreizen door Europa en de VS waarbij gezongen werd in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en het Kennedy Center in Washington.

Nieuwjaarsconcert met bariton Raoul Steffani en ensemble Flor d’Amor

Raoul Steffani 
en ensemble Flor d’Amor in Kapel op 't Rijsselt
Programma: Caribbean meets Classic

I.v.m. de voortdurende coronamaatregelen wordt het nieuwjaarsconcert van 16 januari a.s. doorgeschoven naar 15 januari 2023. Gekochte kaarten blijven geldig.
Wilt u op de hoogte blijven en steeds tijdig informatie ontvangen over de concerten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina).

Het nieuwjaarsconcert wordt zoals gebruikelijk verzorgd door musici met een heel verschillende muzikale achtergrond. Bariton Raoul Steffani is een markante en succesvolle vertegenwoordiger van de jongste generatie Nederlandse zangers.

Camerata Trajectina met teksten van schrijfster Nelleke Noordervliet

Programma: Elck zijn waarom, de keuze van Nelleke Noordervliet

Camerata Trajectina staat bekend als hèt ensemble dat oude Nederlandse cultuur-iconen en hun werk weer voor het voetlicht brengt.
I.v.m. de per 18 februari gewijzigde coronamaatregelen kan dit concert plaatsvinden in de Kapel, Mettrayweg 25 in Eefde.
Een coronatoegangsbewijs (QR-code) is dan nog wel verplicht.

Pianorecital door het duo Beth & Flo

Programma: Dubbel klassiek met een extra vleugel(tje humor)

Concert door twee klassiek geschoolde pianistes die het theatrale element niet schuwen en daarmee een brug slaan tussen de concertzaal en het theater.

Barokorkest the Counterpoints

Programma: feest met Vivaldi en Telemann

The Counterpoints is een uit vier leden bestaand ensemble met jonge enthousiaste musici uit Nederland, Engeland en Tsjechië. Voor dit Kapelconcert wordt de bezetting uitgebreid met barokhobo en bas.

BEETHOVEN VS PIAZZOLLA

HET MATANGI QUARTET & CAREL KRAAYENHOF, BANDONEON

Als nasleep van corona wordt het geplande concert door het Babylon Strijkkwartet vervangen door een optreden van het Matangi Quartet & Carel Kraayenhof, bandoneon.
Het strijkkwartet en Nederlands bekendste bandoneonspeler hebben elkaar gevonden in de overeenkomsten die er zijn tussen Ludwig van Beethoven en Astor Piazzolla.
Ogenschijnlijk zijn het twee geheel verschillende werelden: het Wenen van rond 1800 en het Buenos Aires in het begin van de 20e eeuw, maar daarmee is niet alles gezegd!
Carel Kraayenhof en het Matangi Quartet maken in dit concert duidelijk dat die verschillen minder groot zijn dan gedacht en bovendien dat muziek van alle tijden is.