Kapel op 't Rijsselt
Mettrayweg 25
7211 LC Eefde
0575 - 570521
info@kapeloptrijsselt.nl
     
 

Concertagenda 2019-2020

Voor aanvangstijden, prijzen, reserveringen en andere praktische informatie: zie onderaan deze pagina, bij “reserveren” en bij “praktische informatie”. Staat het concert dat u zoekt hier niet bij, kijk dan op de pagina Concerten Gastvrij Podium.
 


AFGELAST

IN VERBAND MET DE OVERHEIDSMAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS IS DIT CONCERT AFGELAST

15 maart 2020 | 11.30 uur

Pianorecital door Alexander Ullman,
winnaar internationaal Liszt pianoconcours 2017

Programma: Haydn, Liszt en Beethoven

Gelijktijdig met de start van dit concertseizoen in de Kapel zijn in o.a. New York, Moskou en Hong Kong de voorrondes begonnen van het internationale driejaarlijkse Listzt Pianoconcours. In de finale in maart wordt in Utrecht de winnaar 2020 bekend.
Alexander Ullman (Groot Brittanië, 1991) is op dit moment de laatst bekende winnaar van dit prestigieuze concours. Tussen concerten in Pretoria (ZA) en Beijing (China) door en i.s.m. de organisatie van het concours is hij ook in de Kapel te beluisteren. Passend bij het thema van het concours van 2020 (Beethoven gezien door de ogen van Liszt) combineert hij deze beide grootheden ook in dit concert. Een absolute must!

om te reserveren klik hier

 


AFGELAST

IN VERBAND MET DE OVERHEIDSMAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS IS DIT CONCERT AFGELAST

17 mei 2020 | 11.30 uur

Rolinha Kross, zang
Monique Lansdorp, viool
Haytam Safia, ud
Gottfrid van Eck, verteller en klarinet

Programma: Alhambra revisited

In het middeleeuwse Spanje hebben christenen, joden en moslims eeuwenlang naast elkaar geleefd. Er waren conflicten en veldslagen, maar er was ook een bloeiende culturele uitwisseling met een belangrijke rol voor poëzie, verhalen en muziek. Een tastbare herinnering uit die tijd is het Alhambra. In dit concert vertellen vertegenwoordigers van deze culturen over het hofleven in dit betoverende paleis. Een swingend en soms meditatief muzikaal verhaal over geloof, macht en identiteit door musici van Nederlandse, Joodse en Arabisch-Israëlische afkomst.

om te reserveren klik hier

 


AFGELAST

IN VERBAND MET DE OVERHEIDSMAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS IS DIT CONCERT AFGELAST

14 juni 2020 | 11.30 uur

Het Amsterdam Wind Quintet

Programma: Beethoven en zijn helden

Beethoven schrijft in zijn dagboek dat er in zijn werkkamer portretten hingen van vijf componisten: Händel, Bach, Gluck, Mozart en Haydn. Het kijken naar deze portretten zou de kwaliteit van zijn eigen werk ten goede komen. In het Beethovenjaar 2020 (het is dan 250 jaar geleden dat de componist werd geboren) brengt het quintet dan ook naast werk van Beethoven zelf composities van de idolen die hem inspireerden. Dit concert maakt deel uit van het programma van het Beethoven Festival dat op 12, 13 en 14 juni plaatsvindt in Zutphen.

om te reserveren klik hier

 


16 februari 2020 | 11.30 uur

Wolfert Brederode, piano - Joost Lijbaart, slagwerk
Het Matangi Strijkkwartet

Programma: Ruins and Remains

Componist Wolfert Brederode liet zich inspireren door de immens tragische gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het einde ervan markeerde de overgang van het oude naar het nieuwe Europa. Waarom zijn dergelijke grote verschuivingen altijd verbonden met zoveel menselijke ellende dat woorden tekort schieten om het te beschrijven? Met zijn aangrijpende en toch zeer toegankelijke compositie probeert de componist deze leemte te duiden en te vullen. Een muzikale contemplatie over menselijke destructiedrift en veerkracht.
Klassiek gecomponeerde muziek maar dan van deze tijd.

 


12 januari 2020 | 11.30 uur

Nieuwjaarsconcert:
Duo IJlstra-Garcia en ensemble Fadango
 
Programma: Is jazz music too? en Depois do inverno, vem a primavera …

    

De Kapel programmeert gevarieerd maar houdt succesvolle tradities graag in stand! Het nieuwjaarsconcert wordt daarom ook nu weer verzorgd door twee ensembles en verschillende muziekstijlen. Het duo wil met saxofoon en piano aantonen dat klassiek en jazz vooral in elkaars verlengde liggen en zeker geen tegenpolen zijn.
In de afgelopen zomer kregen we het bericht dat zangeres Magda Mendes haar optreden tijdens dit concert i.v.m. heuglijk nieuws moest afzeggen. We zijn er in geslaagd waardige vervangers te vinden. Ook het ensemble Fadango neemt u mee naar Portugal en brengt bovendien de originele Argentijnse tango. U hoort de musici en alle instrumenten natuurlijk ook samen.

 


15 december 2019  |  11.30/15.00 uur

Frommermann, vocaal mannenensemble
m.m.v. schrijfster Annegreet van Bergen

Programma: Frommerkerst, close harmony, teksten en serieuze humor.

  

In dit concert bereidt Frommermann ons voor op het naderende kerstfeest met toepasselijke muziek uit meerdere eeuwen en vele landen. Helaas heeft schrijver Guus Kuier zijn bijdrage aan dit concert moeten intrekken, hij verblijft dan nog in het buitenland.
De muziek wordt nu afgewisseld met teksten van en door schrijfster Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). Zij plaatst de muziek en de kerstviering in een historisch perspectief.
Het is dit jaar niet alleen de kerstboom die voor een lichtpuntje zorgt …

 


20 oktober 2019 | 11.30 uur

Jubileumconcert 25 jaar Kapel op ’t Rijsselt
Camerata Delft met o.a. sopraan Wendy Roobol.


Programma: hoogstaand hilarisch:
twee wereldlijke cantates van Johann Sebastiaan Bach in de vorm van mini-opera’s:
Schweiget stille, plaudert nicht, BWV 211 “Koffiecantate” en
Mer hahn en neue Oberkeet, BWV 212, “Boerencantate”.

  

Met dit concert viert de Kapel het 25-jarig jubileum. 25 jaar prachtige muziek door (inter)nationale topmusici en aanstormend talent, met veel variatie en verrassing, humor, gemoedelijkheid en muziekplezier op hoog niveau.
De muziek behoeft geen nadere kwaliteitsaan-duiding, Bach schreef de cantates t.g.v. de inhuldiging van hoge adellijke personen in Leipzig. De bijzondere geënsceneerde uitvoering past helemaal bij de Kapel: serieus, maar met een knipoog. Camerata Delft luistert het jubileum op met 12 instrumentalisten en vocalisten. De regie is van Annechien Koerselman.

 

Staat het concert dat u zoekt niet in de bovenstaande agenda? Kijk voor extra concerten, overige activiteiten en concerten door derden (ons Gastvrije Podium) ook op de Kapelagenda. Informatie over andere activiteiten in de Kapel (bijv. concerten door derden) vindt u in de Kapelagenda op de pagina Overige activiteiten.

Tip:
's Ochtends een mooi concert in de Kapel, dan een eenvoudige of uitgebreide lunch in Eefde, Gorssel of Zutphen en daarna een bezoek aan museum MORE in Gorssel en/of de prachtige, deels middeleeuwse Zutphense binnenstad. Afsluitend een bokbiertje?
 

M.i.v. het seizoen 2013-2014 werkt de Kapel samen met Theater- en congrescentrum de Hanzehof in Zutphen. In het verlengde daarvan worden de concerten van de Kapel ook aangeboden in de brochure en op de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl.

De concerten in deze reguliere serie zijn altijd op de zondagochtend, beginnen om 11.30 uur en zijn rond 13.15 uur afgelopen. Indien niet anders vermeld bedraagt de entree € 17,50.
Adres Kapel: Mettrayweg 25, Eefde. (voor de route klik hier). Aanvullende informatie vindt u hier.
Kijk voor extra concerten, voor concerten die worden georganiseerd door derden en voor andere Kapel-activiteiten op overige activiteiten.
 

 
 

 
     

Ontwerp website Bart Mendelson