Kapel op 't Rijsselt
Mettrayweg 25
7211 LC Eefde
0575 - 570521
info@kapeloptrijsselt.nl
     
 

Concertagenda 2018-2019

Voor aanvangstijden, prijzen, reserveringen en andere praktische informatie: zie onderaan deze pagina, bij “reserveren” en bij “praktische informatie”. Voor concerten op het Gastvrije Podium: kijk op de “Kapel-agenda”.
 

Vanaf 12 mei is de brochure voor het jubileumseizoen2019-2020 beschikbaar. Dat concertprogramma ziet u hier. Voor die concerten kan gereserveerd worden middels deze pagina.

 

 


16 juni 2019 | 11.30 uur

Kurios klarinetkwartet & alt/mezzosopraan Carina Vinke
Programma: Interbellum

         

Het Interbellum, de periode tussen de beide wereldoorlogen, was een roerige tijd in zowel maatschappelijk als in muzikaal opzicht. Er was definitief afscheid genomen van de Romantiek en nieuwe stijlen als jazz en ballroom dance werden populair. In Frankrijk zette de Groupe des Six een onvergetelijk stempel en in Argentinië nam Piazolla met zijn Histoire du Tango het publiek mee naar het sfeervolle Café 1930. Het kwartet en Carina Vinke bieden met hun muziek een staalkaart van deze periode.
Hier hoort u alvast hoe het Kurios Kwintet klinkt.

om te reserveren klik hier

 


12 mei 2019 | 11.30 uur

Yang Yang Cai, pianorecital

Concert met o.a. werk van Szymanowski en Chopin. Yang Yang Cai is een nog jonge veelzijdige pianiste die al op 9-jarige leeftijd een duizendkoppig publiek in het Hamburgse concertgebouw wist te boeien. U kunt hier opnamen van dat concert bekijken en beluisteren.
De reden dat zij is gevraagd in de Kapel te komen spelen is vooral gelegen in het plezier dat zij uitstraalt bij het musiceren. Dat zichtbare plezier ontleent zij naar eigen zeggen “…aan het gevoel dat ik in de muziek helemaal mijzelf kan zijn”. Waarvan akte!

 

 

17 maart 2019 | 11.30 uur & 15.00 uur

Café des Chansons
Programma: Parlez moi d’amour

De in Franstalig België opgegroeide zangeres Charlotte Haesen brengt met het uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaande Tobalita strijkkwartet een unieke combinatie van Franse chansons en prachtige op klassieke lijst geschoeide arrangementen. De musici leerden elkaar kennen toen Charlotte op de Amsterdamse Noordermarkt het publiek tot tranen toe wist te ontroeren. Met dit concert waarin o.a. klassiekers van Yves Montand en Jacques Brel, besteedt de Kapel voor het eerst aandacht aan het Franse chanson. Hoe het ensemble zich onlangs presenteerde bij het TV programma Podium Witteman ziet u hier

 


17 februari 2019 | 11.30 uur

Le Nuove Musiche
Programma: (niet) getreurd, madrigalen van Claudio Monteverdi

Vocaal ensemble Le Nuove Musiche weet de muziek van Monteverdi op bijzondere wijze naar deze tijd te brengen door te zingen over menselijke emoties. Over treurnis, troost en verdriet maar ook over de liefde in al haar verscheidenheid. Monteverdi was als geen ander in staat deze gevoelens te verklanken. Hij legde er de basis mee voor de opera zoals wij die nu kennen. De in 2017 uitgekomen CD Monteverdi XL kreeg vijf sterren van de Volkskrant.
Opnamen van het ensemble kunt u hier beluisteren

 


6 januari 2019   |   11.30 uur

Nieuwjaarsconcert
Verso & accordeonist Vincent van Amsterdam

         

Het eerste concert van het jaar brengt nu eens niet verschillende muziekstijlen. Het blijft klassiek, maar wel met heel bijzondere instrumenten die je niet vaak op een klassiek podium tegenkomt. Verso brengt o.a. Bach, Schubert en Paganini met de letterlijk unieke combinatie van panfluit en gitaar. Accordeonist Vincent van Amsterdam laat horen dat zijn instrument de vergelijking met het klassieke orgel glansrijk kan doorstaan.
Natuurlijk hoort u deze instrumenten ook gezamenlijk. 
Video’s van de musici zijn hier te bekijken en Vincent van Amsterdam zijn hier te bekijken

om te reserveren klik hier

 


9 december 2018   |   11.30 uur

Het Coco Collectief
Programma: Buiten is het koud, binnen klinkt muziek…

Het Coco Collectief bestaat uit vijf eigenzinnige klassiek geschoolde zangeressen. Ze worden begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren. Het repertoire van dit bijzondere vocale gezelschap bestaat uit een gevarieerde selectie van meestal klassieke herkomst. In 2017 kwam hun CD Winterreise uit, waarop ze dit bekende werk van Franz Schubert op geheel eigen wijze vertolken. De zangeressen schuwen het theatrale gebaar niet, waardoor ze zich in de Kapel zeker thuis zullen voelen.

om te reserveren klik hier

 


21 oktober 2018 | 11.30 uur & 15.00 uur

Dominic Seldis, contrabas & James Pearson, piano
Programma: Stand Up Bass: Music, fun and more, a story bij the Maestro himself

Dominic Seldis is in de eerste plaats musicus. Zijn aanvoerdersrol als 1e bassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest combineert hij met soloconcerten over de gehele wereld. En natuurlijk is hij bekend als jurylid bij het bekende TV programma Maestro. Met zijn muzikale partner James Pearson brengt hij een programma met prachtige bekende en minder bekende klassieke muziek, veel humor en met uitstapjes naar o.a. jazz, tango en musical. Voor liefhebbers van muziek en entertainment.

 

Staat het concert dat u zoekt niet in de bovenstaande agenda? Kijk voor extra concerten, overige activiteiten en concerten door derden (ons Gastvrije Podium) ook op de Kapelagenda. Informatie over andere activiteiten in de Kapel (bijv. concerten door derden) vindt u in de Kapelagenda op de pagina Overige activiteiten.

Tip:
's Ochtends een mooi concert in de Kapel, dan een eenvoudige of uitgebreide lunch in Eefde, Gorssel of Zutphen en daarna een bezoek aan de prachtige, deels middeleeuwse Zutphense binnenstad. Afsluitend een bokbiertje?

M.i.v. het seizoen 2013-2014 werkt de Kapel samen met Theater- en congrescentrum de Hanzehof in Zutphen. In het verlengde daarvan worden de concerten van de Kapel ook aangeboden in de brochure en op de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl.

De concerten in deze reguliere serie zijn altijd op de zondagochtend, beginnen om 11.30 uur en zijn rond 13.15 uur afgelopen. Indien niet anders vermeld bedraagt de entree € 17,50.
Adres Kapel: Mettrayweg 25, Eefde. (voor de route klik hier). Aanvullende informatie vindt u hier.
Kijk voor extra concerten, voor concerten die worden georganiseerd door derden en voor andere Kapel-activiteiten op overige activiteiten.

 

 
 

 
     

Ontwerp website Bart Mendelson                        Beheer: Webdesign Refresh