Kapel op 't Rijsselt
Mettrayweg 25
7211 LC Eefde
0575 - 570521
info@kapeloptrijsselt.nl
     
 

Concertagenda 2017-2018

Voor aanvangstijden, prijzen, reserveringen en andere praktische informatie: zie onderaan deze pagina, bij “reserveren” en bij “praktische informatie”. Voor concerten op het Gastvrije Podium: kijk op de “Kapel-agenda”.

U kunt al reserveren voor de concerten van het nieuwe seizoen 2018-2019.
U vindt die concerten hier. Om te reserveren kunt u een mailtje sturen naar info@kapeloptrijsselt.nl of bellen met 0575-570521.

De Kapel is inmiddels ook voorzien van nieuwe stoelen. Voor een foto klik hier.

 

 

17 juni 2018 | 11.30 uur

Archduke Ensemble

Programma: de Romantische hoorn.
Het Archduke Ensemble, bestaande uit pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart, speelt Romantisch repertoire waarin de hoorn een hoofdrol heeft. Hoewel de hoorn een zeer oud instrument is, wordt de veelzijdigheid van het instrument – dat nog niet zo vaak in de Kapel was te horen – vooral pas in de Romantiek volledig benut door componisten als Brahms, Bruckner en Bruch. Een heel bijzondere afsluiting van het seizoen.
Nieuw: violist Shunske Sato is m.i.v. 1 juni 2018 als opvolger van Jos van Veldhoven benoemd tot artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. https://www.bachvereniging.nl/nl/page/3933

om te reserveren klik hier
 

 

VORIGE CONCERTEN

 


13 mei 2018 | 11.30 uur

Recorder Quartet Brisk

Programma: Canção Blokfluitensemble Brisk brengt met een grote verscheidenheid aan blokfluiten een programma met Joods-Sefardische muziek uit het oude Spanje en Portugal. Oorspronkelijk geschreven als liederen zijn de stukken voor deze concerttournee instrumentaal gearrangeerd door Brisk. Muziek uit een cultureel rijk verleden waarin de Joodse, de Islamitische en de Christelijke culturen elkaar nog beïnvloedden en verrijkten.
 


25 maart 2018 | 11.30 uur

Extra concert i.h.k. van de Bachweken Lochem

entree € 15,-  (t/m 18 jaar gratis)

 Ensemble Gut Feelings:
Ursula Dütschler, klavecimbel
Marike Tuin, viola da gamba
Frank Wakelkamp, cello

Ursela Dütschler Frank Wakelkamp Marike Tuin

Bach met de Franse slach

Wie de muziek van Johann Sebastiaan Bach ook maar een beetje kent zal beamen dat zijn werken vaak een complexe structuur hebben. Over elke melodielijn is nagedacht. Deutsche Gründlichkeit zou je kunnen zeggen. Toch kent Bachs muziek ook een lichtvoetige Franse sierlijkheid. O.a. zijn cellosuites zijn veelal gebaseerd op Franse dansen en zijn Franse suite voor klavecimbel is zowel een toonbeeld van de genoemde Gründlichkeit als van elegantie. In het concert in de Kapel komen beide aspecten aan bod.
Daarnaast brengt het ensemble van Marin Marais o.a. de Pieces de Viole voor 2 gamba’s en basso continuo. Marais kan als Bachs Franse pendant worden beschouwd en staat qua stijl midden in de Franse muziektraditie van de 17e en de 18e eeuw.


 


18 maart 2018 | 11.30 uur & 15.00 uur

 Daniël Wayenberg, piano en Martin Oei, piano

Het concert van 11.30 uur is uitverkocht.
Ook het 2e extra concert om 15.00 uur is inmiddels uitverkocht.

Programma: Liszt en Chopin De pianisten Daniël Wayenberg en zijn 60 jaar(!) jongere kompaan Martin Oei spelen zowel quatre mains als solistisch een programma met de mooiste werken van Franz Liszt en Frederic Chopin. Daniël komt speciaal voor enkele concerten (o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam en in de Kapel) over uit zijn woonplaats Parijs.


 

25 februari 2018 | 11.30 uur

Mezzosopraan Karin Strobos Pianist Thomas Beijer
Verteller/acteur Sieger Sloot

Programma: Die schöne Magelone Drie (inter)nationale toppers brengen in woord en muziek de Nederlandse première van de indrukwekkende 15-delige liederencyclus van Johannes Brahms over hoofse liefde en de Napolitaanse koningsdochter Magelone. Gebaseerd op een geromantiseerd middeleeuws ridderverhaal uit de Provence en oorspronkelijk afkomstig uit de vertellingen van duizend-en-een-nacht, kreeg de tekst zijn literaire betekenis in de novelle van de Duitse volksverhalenverteller Ludwig Tieck (1773-1853). Vanwege het dramatische en avontuurlijke karakter wordt het werk ook wel Brahms’ enige opera genoemd.
 

 
Dit concert is uitverkocht.

7 januari 2018 | 11.30 uur

Nieuwjaarsconcert

Ensemble Torno Tango en klezmergroep Di Mechaje

Nieuwjaarsconcert met volksmuziek van beide kanten van de Atlantische oceaan. Zuid-Amerikaanse passie uit Buenos Aires en Montevideo met de groep Torno Tango en swingende klezmer van onze eigen Di Mechaje. Muzikaal populisme waar iedereen vrolijk van wordt. Zoals gebruikelijk op een nieuwjaarsconcert presenteren de groep zich ook gezamenlijk.

TornoTango Di_Mechaje

 


10 december 2017 | 11.30 uur
Vocaal mannenensemble Men’s Voices

i.v.m. de weersomstandigheden is dit concert
AFGELAST

In overleg met de musici zal worden geprobeerd het concert door te schuiven naar een datum in het voorjaar van 2018.
Uiteraard krijgt iedereen die voor 10 december heeft gereserveerd of voor dat concert een abonnement heeft, daarover persoonlijk bericht.

Programma: Happy Days Belgisch-Nederlands gezelschap brengt op muzikale wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen en de Roaring Twenties weer tot leven. Muziek uit de tijd dat nog niet bekend was dat geluk heel gewoon zou gaan worden maar nog wel alles mogelijk was. Vrolijke en ontroerende close harmony met een vleugje theater. Ook heel geschikt om alvast aan de kerstsfeer te wennen. Passende kleding en/of accessoires uit het Interbellum worden gewaardeerd.
 


15 oktober 2017 | 11.30 uur

Ernst Daniël Smid en the Four Baritones

Programma: Circles Vijf baritons, elk op een ander punt van hun carrière, vragen zich af: waar staan we en waar willen we naar toe? Of blijven we in een kringetje ronddraaien? Muziek uit de tweede helft van de 20e eeuw. Een van de meest veelzijdige en kleurrijke zangers van Nederland, bariton Ernst Daniël Smid, zingt repertoire uit de kleinkunst en het theater en natuurlijk de mooiste melodieën uit musical, opera en operette. Hij wordt begeleid door de serene klanken van vier bariton-saxofoons.

 

 

Staat het concert dat u zoekt niet in de bovenstaande agenda? Kijk voor extra concerten, overige activiteiten en concerten door derden (ons Gastvrije Podium) ook op de Kapelagenda. Informatie over andere activiteiten in de Kapel (bijv. concerten door derden) vindt u in de Kapelagenda op de pagina Overige activiteiten.

Tip:
's Ochtends een mooi concert in de Kapel, dan een eenvoudige of uitgebreide lunch in Eefde, Gorssel of Zutphen en daarna een bezoek aan de prachtige, deels middeleeuwse Zutphense binnenstad. Afsluitend een bokbiertje?

M.i.v. het seizoen 2013-2014 werkt de Kapel samen met Theater- en congrescentrum de Hanzehof in Zutphen. In het verlengde daarvan worden de concerten van de Kapel ook aangeboden in de brochure en op de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl.

De concerten in deze reguliere serie zijn altijd op de zondagochtend, beginnen om 11.30 uur en zijn rond 13.15 uur afgelopen. Indien niet anders vermeld bedraagt de entree € 17,50.
Adres Kapel: Mettrayweg 25, Eefde. (voor de route klik hier). Aanvullende informatie vindt u hier.
Kijk voor extra concerten, voor concerten die worden georganiseerd door derden en voor andere Kapel-activiteiten op overige activiteiten.

 

 
 

 
     

Ontwerp website Bart Mendelson                        Beheer: Webdesign Refresh