Kapel op 't Rijsselt
Mettrayweg 25
7211 LC Eefde
0575 - 570521
info@kapeloptrijsselt.nl
     
 

Concertagenda 2017-2018

Voor aanvangstijden, prijzen, reserveringen en andere praktische informatie: zie onderaan deze pagina, bij “reserveren” en bij “praktische informatie”. Voor concerten op het Gastvrije Podium: kijk op de “Kapel-agenda”.

 


10 december 2017 | 11.30 uur

Vocaal mannenensemble Men’s Voices

Programma: Happy Days Belgisch-Nederlands gezelschap brengt op muzikale wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen en de Roaring Twenties weer tot leven. Muziek uit de tijd dat nog niet bekend was dat geluk heel gewoon zou gaan worden maar nog wel alles mogelijk was. Vrolijke en ontroerende close harmony met een vleugje theater. Ook heel geschikt om alvast aan de kerstsfeer te wennen. Passende kleding en/of accessoires uit het Interbellum worden gewaardeerd.

om te reserveren klik hier
 


7 januari 2018 | 11.30 uur

Nieuwjaarsconcert

Ensemble Torno Tango en klezmergroep Di Mechaje

Nieuwjaarsconcert met volksmuziek van beide kanten van de Atlantische oceaan. Zuid-Amerikaanse passie uit Buenos Aires en Montevideo met de groep Torno Tango en swingende klezmer van onze eigen Di Mechaje. Muzikaal populisme waar iedereen vrolijk van wordt. Zoals gebruikelijk op een nieuwjaarsconcert presenteren de groep zich ook gezamenlijk.

om te reserveren klik hier
 


25 februari 2018 | 11.30 uur

Mezzosopraan Karin Strobos Pianist Thomas Beijer
Verteller/acteur Sieger Sloot

Programma: Die schöne Magelone Drie (inter)nationale toppers brengen in woord en muziek de Nederlandse première van de indrukwekkende 15-delige liederencyclus van Johannes Brahms over hoofse liefde en de Napolitaanse koningsdochter Magelone. Gebaseerd op een geromantiseerd middeleeuws ridderverhaal uit de Provence en oorspronkelijk afkomstig uit de vertellingen van duizend-en-een-nacht, kreeg de tekst zijn literaire betekenis in de novelle van de Duitse volksverhalenverteller Ludwig Tieck (1773-1853). Vanwege het dramatische en avontuurlijke karakter wordt het werk ook wel Brahms’ enige opera genoemd.

om te reserveren klik hier
 


18 maart 2018 | 11.30 uur

 Daniël Wayenberg, piano en Martin Oei, piano

Programma: Liszt en Chopin De pianisten Daniël Wayenberg en zijn 60 jaar(!) jongere kompaan Martin Oei spelen zowel quatre mains als solistisch een programma met de mooiste werken van Franz Liszt en Frederic Chopin. Daniël komt speciaal voor enkele concerten (o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam en in de Kapel) over uit zijn woonplaats Parijs.

om te reserveren klik hier
 


13 mei 2018 | 11.30 uur

Recorder Quartet Brisk

Programma: Canção Blokfluitensemble Brisk brengt met een grote verscheidenheid aan blokfluiten een programma met Joods-Sefardische muziek uit het oude Spanje en Portugal. Oorspronkelijk geschreven als liederen zijn de stukken voor deze concerttournee instrumentaal gearrangeerd door Brisk. Muziek uit een cultureel rijk verleden waarin de Joodse, de Islamitische en de Christelijke culturen elkaar nog beïnvloedden en verrijkten.

om te reserveren klik hier
 

 

17 juni 2018 | 11.30 uur

Archduke Ensemble

Programma: de Romantische hoorn. Het Archduke Ensemble, bestaande uit pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart, speelt Romantisch repertoire waarin de hoorn een hoofdrol heeft. Hoewel de hoorn een zeer oud instrument is, wordt de veelzijdigheid van het instrument – dat nog niet zo vaak in de Kapel was te horen – vooral pas in de Romantiek volledig benut door componisten als Brahms, Bruckner en Bruch. Een heel bijzondere afsluiting van het seizoen.

om te reserveren klik hier
 

 

VORIGE CONCERTEN

 


15 oktober 2017 | 11.30 uur

Ernst Daniël Smid en the Four Baritones

Programma: Circles Vijf baritons, elk op een ander punt van hun carrière, vragen zich af: waar staan we en waar willen we naar toe? Of blijven we in een kringetje ronddraaien? Muziek uit de tweede helft van de 20e eeuw. Een van de meest veelzijdige en kleurrijke zangers van Nederland, bariton Ernst Daniël Smid, zingt repertoire uit de kleinkunst en het theater en natuurlijk de mooiste melodieën uit musical, opera en operette. Hij wordt begeleid door de serene klanken van vier bariton-saxofoons.

 

Staat het concert dat u zoekt niet in de bovenstaande agenda? Kijk voor extra concerten, overige activiteiten en concerten door derden (ons Gastvrije Podium) ook op de Kapelagenda. Informatie over andere activiteiten in de Kapel (bijv. concerten door derden) vindt u in de Kapelagenda op de pagina Overige activiteiten.

Tip:
's Ochtends een mooi concert in de Kapel, dan een eenvoudige of uitgebreide lunch in Eefde, Gorssel of Zutphen en daarna een bezoek aan de prachtige, deels middeleeuwse Zutphense binnenstad. Afsluitend een bokbiertje?

M.i.v. het seizoen 2013-2014 werkt de Kapel samen met Theater- en congrescentrum de Hanzehof in Zutphen. In het verlengde daarvan worden de concerten van de Kapel ook aangeboden in de brochure en op de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl.

De concerten in deze reguliere serie zijn altijd op de zondagochtend, beginnen om 11.30 uur en zijn rond 13.15 uur afgelopen. Indien niet anders vermeld bedraagt de entree € 17,50.
Adres Kapel: Mettrayweg 25, Eefde. (voor de route klik hier). Aanvullende informatie vindt u hier.
Kijk voor extra concerten, voor concerten die worden georganiseerd door derden en voor andere Kapel-activiteiten op overige activiteiten.

 

 
 

 
     

Ontwerp website Bart Mendelson                        Beheer: Webdesign Refresh