Laden Evenementen
the Hague String Trio

The Hague String Trio

19 maart 2023 om 11:30

Programma: Hongaarse Rapsodie

Het trio laat in dit concert horen dat muziek uit de Romantiek niet alleen wordt gekenmerkt door uitbundige emoties en een (her)ontdekking van de natuur, maar ook Oost-Europese invloeden kent waarbij temperament een belangrijk onderdeel is.  Vooral Haydn, Kodály en Bartók hebben zich laten inspireren door de Hongaarse volksmuziek.  De rapsodie, een muziekvorm die zowel in de klassieke als in de popmuziek voorkomt, was en is vooral populair vanwege de spontane inspiratie en de grote variatie aan stemmingswisselingen.
De Gelderlander: The Hague String Trio laat het publiek in trance achter …

The Hague String Trio werd opgericht in 2006 door Justiyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. De musici hebben elk een eigen loopbaan en spelen bij grote orkesten. Daarnaast heeft het Trio zich inmiddels een eigen plek verworven op de (inter)nationale podia. De musici verkennen graag de grenzen van het strijktriorepertoire; van de bekende meesterwerken tot wat onbekender werk. Op de laatste CD van het trio is onder de naam Celebrating Women!  werk te horen van vrouwelijke componisten uit de 2e helft van de 19e eeuw.
In dit concert in de Kapel speelt Oost-Europees temperament een belangrijke rol.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit concert

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
19 maart 2023
Tijd:
11:30
Kosten:
Gratis – €22
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel op ‘t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
Telefoon:
0575-570521

Organisator

Kapel op ’t Rijsselt
Telefoon:
0575-570521
E-mail:
info@kapeloptrijsselt.nl
Bekijk de site van Organisator