Laden Evenementen
Resonans ensemble

Resonans ensemble

14 mei 2023 om 11:30

Programma: de magistrale klank van een vergeten instrument

De nyckelharpa of sleutelvedel was aan het eind van de middeleeuwen in heel Europa een bekend instrument maar werd daarna langzamerhand verdrongen door de oprukkende violenfamilie. Het instrument, dat wordt bespeeld met een strijkstok en  toetsen, bleef bespeeld worden in een kleine enclave in Zweden. Daar maakte het een stormachtige technische ontwikkeling door. Het resultaat: een geavanceerd instrument met een ongekend magistrale klank.
Met vier nyckelharpa’s, viola d’amore en klarinet brengt het Resonans ensemble het instrument weer tot leven.  Muziek van de Renaissance via de mooiste melodieën van Bach tot hedendaags repertoire.

Het Resonans Ensemble is een kwartet van bedreven en bevlogen professionele musici. “Groot geworden” met andere instrumenten, vielen ze alle vier als een blok voor de nyckelharpa toen dat instrument op hun pad kwam. Via bekende musici als Marco Ambrosini en Tjornbörn Näsbon ontwikkelden ze hun technische vaardigheden op het instrument en het repertoire.
Sindsdien lijkt de nyckelharpa hun eindbestemming. Hun oorspronkelijke instrumenten worden echter niet vergeten en komen in dit concert ook ruimschoots aan bod.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit concert

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
14 mei 2023
Tijd:
11:30
Kosten:
Gratis – €22
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel op ‘t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575-570521

Organisator

Kapel op ’t Rijsselt
Telefoon:
0575-570521
E-mail:
info@kapeloptrijsselt.nl
Bekijk de site van Organisator