Laden Evenementen
Fluitensemble Brisk in Kapel op 't Rijsselt

Fluitensemble Brisk en organist Lourens de Man

23 oktober 2022 om 11:30

Jubileumconcert 35 jaar Brisk: Four in one

Four in one is het motto van dit jubileumconcert, maar de term verwijst ook naar de canon, de bekende muzikale vorm vier-in-een. Door na elkaar één melodie in te zetten ontstaat een meerstemmig geheel. Brisk behoort al decennia tot de (inter)nationale top. In dit concert wordt het kwartet bijgestaan door organist Laurens de Man. Hij bespeelt in z’n eentje alle fluiten van het orgel. Op het programma staan fuga’s van Dufay en Obrecht, polyfone motetten van da Palestrina en natuurlijk ontbreekt Bach niet met o.a. Die Kunst der Fuge. Ook hedendaagse componisten hebben werk geschreven voor het jubilerende Brisk.

Brisk betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over Brisk. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid, zijn de ingrediënten voor een concert van Brisk. Het kwartet omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds de oprichting in 1986 gaf Brisk talloze concerten op podia en festivals van naam in vele Europese landen, Bolivia, Canada en de VS. Brisk maakte radio- en tv-opnamen in Nederland en in het buitenland, en is op meer dan tien, door de pers zeer geprezen cd’s te beluisteren.
Met een gedurfde programmering van oude en hedendaagse muziek verkent het ensemble in dit concert de grenzen van het repertoire. Organist Laurens de Man speelt werk van o.a. Schumann, Byrd en Bach. Ensemble en orgel samen brengen “4 blokfluiten + orgel”, een werk van Cipriano de Rore.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit concert

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
23 oktober 2022
Tijd:
11:30
Kosten:
Gratis – €22

Locatie

Kapel op ‘t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575-570521

Organisator

Kapel op ’t Rijsselt
Telefoon:
0575-570521
E-mail:
info@kapeloptrijsselt.nl
Bekijk de site van Organisator