Laden Evenementen
Alhambra Revisted in Kapel op 't Rijsselt

Rolinha Kross, zang Monique Lansdorp, viool Haytham Safia, ud Gottfrid van Eck, klarinet en teksten

20 november 2022 om 11:30

Uitverkocht. Extra concert ‘s middags 14:30 uur

Programma: Alhambra revisited

In het middeleeuwse Spanje hebben christenen, joden en moslims eeuwenlang naast elkaar geleefd. Er waren conflicten en veldslagen, maar er was ook een bloeiende culturele uitwisseling met een belangrijke rol voor poëzie, verhalen en muziek. Een tastbare herinnering uit die tijd is het Alhambra. In dit concert vertellen vertegenwoordigers van deze culturen over het hofleven in dit betoverende paleis. Een swingend en soms meditatief muzikaal verhaal over geloof, macht en identiteit door musici van Nederlandse, Joodse en Arabisch-Israëlische afkomst.

De mooiste cultuur ontstaat daar waar mensen van verschillende herkomst elkaar ontmoeten. Ook al wordt die ontmoeting op het moment zelf niet altijd als positief ervaren, achteraf zal blijken dat er een wederzijdse beïnvloeding en verrijking heeft plaatsgevonden. De drie genoemde godsdiensten in het oude Spanje hadden elk een inspiratiebron die was gebaseerd op het eigen gods- en mensbeeld. De samensmelting daarvan leidde tot een bijzonder gevarieerde cultuur met een geheel eigen karakter. Dat wordt in dit concert op unieke wijze tot uiting gebracht.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit concert

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
20 november 2022
Tijd:
11:30
Kosten:
Gratis – €22
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel op ‘t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
Telefoon:
0575-570521

Organisator

Kapel op ’t Rijsselt
Telefoon:
0575-570521
E-mail:
info@kapeloptrijsselt.nl
Bekijk de site van Organisator